משרדינו מתמחה בתביעות רשלנות רפואית באיחור באיבחון סרטן
סרטן הוא שם כולל למחלות ממאירות רבות וביניהן, סרטן השד, סרטן המעי הגס, סרטן העור (כגון מלנומה), סרטן בדרכי השתן, הערמונית, מערכת העיכול, איברי הרבייה הן של נשים (כגון צוואר הרחם, רחם, שחלות) והן של גברים, בבלוטות הלימפה (לימפומה) וכו’.
איבחון וטיפול מוקדם במחלת הסרטן נחשבים קריטיים ויש בהם להפחית באופן משמעותי את הסיכוי לתמותה. איבחון מוקדם, במקרים רבים אף יכול להביא להחלמה מלאה. לדוגמה – אבחון וטיפול נכון של סרטן השד וסרטן המעי הגס, מאפשר החלמה מלאה ב – 90% מהמקרים. קיימים מקרים בהם קיימות “נורות אזהרה” שעל הרופא המטפל, בדר”כ רופא המשפחה, מוטלת חובה לבצע בדיקה מקיפה, בכדי לשלול סרטן ו/או בכדי לאבחנו במועד מוקדם ובכך לשפר את הסיכויים להחלמה מהמחלה.
בתי המשפט בישראל הכירו בתביעות רשלנות רבות כנגד רופאים רבים, רופאי משפחה, רופאי קופות החולים ובתי חולים בגין איחור באיבחון סרטן, והעניק לנפגעים סכומי פיצויים גבוהים, בגין הרשלנות והעיכוב באבחון ובטיפול הנדרש.
אם חלית בסרטן, והנך מרגיש כי האבחון לא היה מהיר דיו, ניתן לפנות אלינו בכדי שנוכל לבחון באמצעות מערך הרופאים העומדים לרשותנו, האם אכן היה מקרה של רשלנות ואיחור באבחון ובטיפול במחלת הסרטן ממנה את/ה סובל/ת אשר הוביל לפגיעה מיותרת במצבך הרפואי או בסיכויי החלמתך.
מי בעצם אמור לאבחן בזמן?
אנשים רבים חושבים כי הטיפול במחלת הסרטן מתחיל אצל המומחה במחלות הסרטן – האונקולוג. בפועל, במקרים רבים והיכולת לאבחן את המחלה במועד מוקדם, הינה בידיים של רופאים אחרים, כמו רופאי המשפחה בפניהם התלוננת על תופעות חריגות כגון כאבים, דימום, גוש, חולשה ממושכת וכו’. כך גם רופאים מומחים אליהם פנית וביניהם רופאי עור, מומחה בגסטרו, רופאי נשים וכו’.
לדוגמה רבות מהמטופלות אינן יודעות כי קיימת חובה לביצוע בדיקת PAPS אחת לשלוש שנים. האחריות לביצוע הבדיקה הינה של רופא/ת הנשים המטפלת – הגניקולוגית. ישנם מקרים רבים, בהם רופאת הנשים אינה מקפידה על ביצוע הבדיקה כנדרש, דבר אשר מוביל לאיבחון מאוחר של סרטן צוואר הרחם.
סרטן וטיפולי פוריות
הטיפולים השכיחים במחלת הסרטן הינם כימותרפיה והקרנות. טיפולים אלו פוגעים בפוריות לצמיתות. על כן, חלק משמעותי מפרוטוקול טיפול זה, בעיקר אצל נשים בגיל הפוריות, הוא ייעוץ וקבלת חוות דעת של מומחה פוריות, בכדי לבחון אפשרויות להבאת ילדים בעתיד.
בפני נשים העוברות טיפולים קיימות אפשריות שונות לשימור הפוריות וביניהם טיפול הורמונלי במקביל לטיפולי הכימותרפי, שאיבת ביציות והקפאת שחלה. במידה וטרם הטיפול הכימותרפי לא הוסבר לאישה כי תהא פגיעה בפוריותה וכן כאשר אישה אינה נשלחת לייעוץ בתחום הפוריות, הדבר מהווה רשלנות לכל דבר.
משרדנו מתמחה בטיפול בתביעות מקרי רשלנות ואיחור באבחון סרטן השונות לרבות רשלנות באיחור באבחון סרטן שד –
ברשותנו ידע וניסיון רב בתחום ואנו נלווה אתכם בתהליך בצורה מקצועית ואישית.
קראו עוד:
רשלנות באבחון מחלת סרטן המעי הגס
רשלנות באבחון מחלת סרטן צוואר הרחם