כיום קיימים ניתוחים פלסטיים רבים, וביניהם ניתוחים להגדלת, הקטנת והרמת שד, ניתוחי אף, הרמת סנטר, עפעפיים וכו’. במרבית המקרים, ניתוחים אילו מביאים לתוצאות טובות של שיפור המראה האסתטי.
יחד עם זאת, קיימים מקרים רבים בהם הניתוחים לא רק שלא שיפרו את המראה של המטופל אלא אף פגעו במראה האסתטי והובילו לנזקים רפואיים רבים. לדוגמא – ניתוח להגדלת שדיים בו בוצעה הגדלה לא סימטרית בין השדיים, ניתוח שלאחריו הפטמות אינן זהות בגודלן או בגבוהן, השתלת שתלי סיליקון אשר אינם מותאמים בגודלם למטופלת, דלף מהשד וכו’. סיבוכים שכיחים בניתוחי אף אשר יכולים להעיד על רשלנות בניתוח הם: קריסת מחיצת האף, חסימה של דרכי הנשימה האפיים, הקטנת הנחיריים באופן קיצוני, וכו’.
החשיבות של בדיקות ההתאמה
במקרים רבים, אף נערכים ניתוחים פלסטיים, מבלי שנערכות בדיקות התאמה מקיפות כנדרש לפני ניתוח, ומבלי שהמטופל יודע שהוא נמצא בקבוצת סיכון, אשר מבחינת רפואית מעמיד אותו בסיכון גבוה ומיותר.
על הרופא הפלסטי, במסגרת הייעוץ וההערכה לפני הניתוח, מוטלת חובה לבדוק ולשלול מחלות תורשתיות, מחלות רקע וגורמי סיכון נוספים, אשר יש בהם להשפיע על הניתוח ותוצאותיו, ולהביא לידיעת המטופל סיכונים אילו. במקרים כאלו, עומדת למי שנגרם לו נזק כתוצאה מניתוח פלסטי הזכות לתבוע את המנתח בגין נזקיו.
בתי המשפט בישראל הכירו בחובה מוגברת של מנתחים פלסטיים להציג בפני המטופלים את הסיכונים הרבים והקשים הטמונים בניתוחים פלסטיים. היות ומדובר בניתוחים אשר בהגדרה שלהם הם אלקטיביים, כלומר אינם הכרחיים, אלא נועדו בעיקרם לשפר מצב אסתטי ולא לטפל במצב רפואי, על הרופא המנתח חובה להסביר את כלל הסיכונים בניתוח, וזאת בכדי לאפשר למטופל להבין את הסיכונים הטמונים בניתוח, על מנת שיחליט באופן שקול האם הוא מעוניין להציב עצמו בסיכוני הניתוח הפלסטי.
חשוב להבהיר, כי גם אם חתמת על טופס הסכמה, אך בפועל לא הוסברו לך הסיכונים, הדבר מהווה הפרה של החוק, המקנה לך פיצוי כספי. במידה ולא הוסברו לך כלל הסיכונים בניתוח והנך סובל/ת מנזקים שנגרמו בעקבות ניתוח פלסטי, יכול והנך זכאי/ת לפיצוי בשל כך.
משרדנו מתמחה בטיפול בתביעות בגין רשלנות בניתוחים פלסטיים שונים –
ברשותנו צוות משפטי מיומן ומקצועי שיסייע לכם בהליך המורכב בצורה הטובה ביותר.